tisdag 6 januari 2009

de Venoge Cordon Bleu NV, 1999 Prunotto Barbaresco

Bloggandet har tyvärr gått lite trögt på den senaste tiden. Förutom de vanliga småbarnsbestyren så har galningen Santa Claus svept förbi landet; med allt vad det innebär.

Men när det vankas nyår så hänger vi genast på låset med lite skaldjurstraditioner. Hummern inhandlas på Bröderna Axelssons Fisk på Dalagatan. De håller bra kvalitet på sina skaldjur.

Till detta så testar vi en flaska de Venoge Cordon Bleu. Detta är husets standard Cuvée och är blandad med 50% Pinot Noir, 25% Pinot Menuier och 25% Chardonnay. Huset grundades 1837 av schweizaren Marc-Henri de Venoge och ligger idag i Epernay.

I glaset är vinet ljusgult. Doften är frisk och fräsch med fin brödighet, jäst och grönt äpple.
Vinet ligger mycket bra i munnen, även här friskt och fräscht med mineral citrusfrukter, ståltank och den fina brödigheten. Detta är riktigt bra, när även prislappen ligger under 300pix så kan ju ingen bli besviken!


Kvällen tillbringas i glada vänners lag hos Cobbe som hade rotat i källaren och uppbringat en flaska 1999 Prunotto Barbaresco. Inga anteckningar togs men vinet var ett skolboksexempel på Nebbiolo med rosor, multna löv, mörk frukt och kanonhärlig strävhet och tanniner.


de Venoge Cordon Bleu

Art.nr: 7719
SEK: 279:-

Inga kommentarer: