söndag 18 januari 2009

2005 Château Mont-Redon


Ytterligare ett efterlängtat årgångsbyte; Château Mont-Redon är uppgraderad (?) till årgång 2005 och vi är förstås nyfikna på att prova!
Att skriva något ytterligare om den för Rhonedalen lyckade årgången 2005 känns hyfsat överflödigt. Kul är dock att det fortfarande släpps intressanta viner från året i fråga!

Det har inte hänt mycket i karaffen efter c:a 2 timmars luftning. Vi sniffar lite diskreta toner av björnbärsextrakt och möjligen någon tendens till jordgubbsembryo. Den förväntade kryddigheten finns såklart där men doften är annars påfallande anonym.

I gommen känns vinet väl knutet och stramt. Vi möts av en rejäl kryddighet med björnbär, svart te, och örter. Vi får inte ut mycket mer än så och inser att för konsumtion i dag så rekommenderas en rejält mycket längre luftning än bara ett par timmar. Att dessutom inmundiga vinet helt utan tillbehör är i dagens skick ingen bra idé.

Vår rekommendation blir således; göm och glöm! För visst kommer det hända saker med tiden....

SB no: 2811
SEK: 215:-

1 kommentar:

Rhônarna-Andreas sa...

Hmm, intressant att den var så knuten?! Ligger högt på listan för provning, hursomhelst så lär det stoppas undan ett par stycken iaf.