torsdag 22 januari 2009

2006 Domaine Saint Gayan Côtes du Rhône

Lite småtrötta på befintligt standardsortiment och stressiga månadssläpp så gör vi slag i saken och inleder en liten blogginläggsserie av, ej tidigare provade, budget/mellanklassviner (100-170:-) ur beställningssortimentet.
Först ut är en Côtes du Rhône från Domaine Saint Gayan (importeras av Carovin som även erbjuder en bra prissatt Gigondas från samme producent).

Druvblandningen Grenache, Syrah och Mourvèdre ger sig till känna då mörka bär, vitpeppar, örter och lättrökta charkuterier strömmar upp ur glaset.

Vinet är medelfylligt och vi bjuds på en överraskande bra längd, avvägda tanniner och en fin, behaglig strävhet. Bra frukt med peppar, rökta korvar, körsbär och mineraler. Elegant, komplett och väldigt charmigt!

Det här var en otroligt trevlig bekantskap och det blir absolut fler av den här varan!
Har vi redan hittat vinnaren till utmärkelsen ”Best Côtes du Rhône of the year”?

SB no: 72806
SEK: 109:-

4 kommentarer:

Krasse sa...

Kul! Trevligt!
På beställningssortimentet finns en jäkla massa bra saker!! För egen del blir det flest inköp därifrån, men det är rätt jobbigt att kolla runt innan köp. Och det blir kostsamt att prova allt innan man bestämmer sig för för att köpa fler flaskor! Hyggligt av er att hjälpa till med testning!!!
)kr

Krasse sa...

Ursäkta...vad gör jag för fel vid publicering av kommentar..? Är det fel synpunkter som gör att den inte publiceras tro!?

Rhônarna-Micke sa...

Ja, om våra smaklökar är hyfsat kalibrerade så lär du nog inte bli besviken!

Rhônarna-Micke sa...

Även flaska nummer 2 höll högsta klass. Flaska 3-6 var inte i närheten, alltså....stor varning för flaskvariation!!!!