måndag 19 januari 2009

2003 Domaine des Baguiers


I augusti 2007 släpptes denna Bandol från Domaine des Baguiers. Efter knappa 18 månader är det så dags för ett nytt smakprov.

Uppgifter om druvblandningen varierar från SB's "75% mourvèdre och 25% grenache" till franska pressar som hävdar 60% mourvèdre, 20% grenache och 20% cinsault.

Ur karaffen sprider sig häftigt jordiga dofter med inslag av mörk frukt, stall, läder och välhängt kött. Det riktigt vattnas i munnen!
I munnen ja....är det inte riktigt lika imponerande. Halvtaskig längd, packat med frukt men klena syror, mjukt och lite tråkigt men ändå motsägande strävt i efterdyningarna.

Eldigheten tonas ned efter ytterligare någon timme och framhäver lite bittra plommon och någon kemisk ton.

Vi tror att syrorna är för dåliga för att utveckla vinet ytterligare men då det finns flaskor kvar (och vi inte brinner av iver att korka upp fler) så provar vi att spara och se om vi hade fel eller inte.

SB no: -
SEK: 139:- (då det begav sig)

3 kommentarer:

Rhônarna-Andreas sa...

Intressant; eller...jag var ju inte särskilt imponerad av flaskan för ca 6 månader sedan, detta gjorde ju inte saken bättre. Hmm tror jag har 2 flaskor kvar, deras öde känns ju rätt utsiktslöst i nuläget...

Rhônarna-Micke sa...

Vi kanske ska göra som "Finare".....sås alltså....

Rhônarna-Andreas sa...

Mmh...Bandolsås...mmh...