lördag 22 januari 2011

2004 Château Rollan de By Cru Bourgeois


På temat “Alla andra har ju provat” så sätter vi tänderna i Château Rollan de By, årgång 2004. Merlot dominerar till 70% och sen är det blandad kompott av cabernet sauvignon, cabernet franc och petit verdot.

Vi slås av en härlig doftkomplexitet fylld av katrinplommon, kaffe, mjölkchoklad, rök, ceder, vanilj, muskot samt grön paprika.

Det är rejält grönt i munnen och vi överraskas av fylligheten. Tanninerna är väl integrerade, syrorna fortfarande vitala och vi upplever vinet som att det definitivt är inne i en attraktiv drickfas. Avslutningen är kryddig och en skön, mild beska biter sig fast i kinderna.

Vi gillar detta skarpt men måste ifrågasätta prislappen här hemma. Som tur är finns det att få tag i på annat håll ute i Europa till en betydligt mer acceptabel nivå.

SB nr: 90032
SEK: 269:-

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det gott!
Jag hittade dock inga gröna toner som ni och många andra hittat. Lät ju iofs som det inte störde. Kanske beror på den långvariga dekanteringen jag utsatte det för eller att det var från halvflska. Vem vet...

Off topic: Ni som verkar vara inne på Rhone, har ni några bra näthandlare att rekommendera om man framförallt är ute efter nordrhonare?

/A

Rhônarna-Micke sa...

Någon näthandlare som specialiserat sig på viner från norra Rhone känner vi inte till. Vi brukar använda wine-searcher.com (Pro-version) när vi letar specifika viner.
Om du springer på nån intressant sida så får du gärna skrika till!