fredag 3 oktober 2008

2005 Château Courac Laudun

Nedan följer ett ”vi håller med inlägg” beträffande Château Courac Laudun 2005.
Men, först ett konstaterande;
- Det är 100% tack vare bloggosfären (i detta fall Finare Vinare) som gör att vi dricker detta vin i kväll.
- Det är samma 100% som gör att vi kommer att köpa fler flaskor (eller det har vi faktiskt redan gjort) för att förgylla annars lite tråkiga, höstiga vardagskvällar.
- Det är till och med tack vare samma 100% som gör att det aldrig förr har varit så fantastiskt kul att dricka vin som just nu.

Sådärja, då börjar vi; Karaffen pustar ut ljuvliga toner av björnbär och all sköns varianter av bärskogens klassiker. I glaset däremot, blir de mer mogna, dova tonerna mer framträdande. Vi associerar till mörk frukt, lagerblad, tendenser till örtighet, anis och ett lite smålurigt bränt avslut.

I senaste numret av ”Allt om Vin” så finns ett recept på en ”Toscansk lasagne som vi väljer till ackompanjemang. En helt ok ”combo” och maträtten i sig är faktiskt riktigt bra (i alla fall om man är parmesanfreak).

Vinet ger en maffig helhetskänsla, det är ”mycket av allt” och kanske inte helt balanserat men allvarligt talat, vem bryr sig? Bra tanniner, lagerblad, vitpeppar och ja, även vi hittar den härliga körsbärslikören.

Vi vågar påstå att detta är den bästa CdR vi någonsin druckit. (sådärja, det var befriande att få ur sig....).
Lagring tror vi inte på utan det här vinet ger maximalt just nu så det är bara att passa på och njuta!


SB no: 97270
SEK: 105:-

1 kommentar:

Rhônarna-Andreas sa...

Ja det är verkligen maximal avkastning på investerat kapital i dessa lågkonjunktur-tider. Tror faktiskt att herr Guigal (CdR) får känna spöad också...