lördag 4 oktober 2008

2004 Solanes

Den 1:a oktober lanserades en ny "budget-priorat" i det strategiska släppet på SB, Solanes.
Det vimlar ju inte direkt av priorater i standardsortimentet vilket gör att vi välkomnar kvällens debutant med öppna armar . Druvblandningen är 40% carinyena (carignan), 30% garnatxa (grenache), 15% cabernet sauvignon, samt 15% merlot och syrah - en klassisk prioratblend.

Färgen är djup, mörkröd och vi känner igen oss i den iof sig ganska så anonyma doften när vi anar gräddkola, körsbär och fat. Lite senare smyger någon kemisk ton in som vi har svårt att artbestämma och vi lämnar det helt enkelt därhän.....

I munnen känns vinet rejält fylligt och faten kommer igen tillsammans med mer körsbär, choklad, svartpeppar och lite karamell. Kinderna stramar inte ihop på sedvanligt prioratmanér och vinet känns hyfsat tillgängligt. Dock märker vi efter några timmars luftning att ytterligare frukt kommer fram och vinet finner en skön harmoni vilket gör att vi tror på fortsatt positiv utveckling under ett par år framöver.

Det sammanlagda betyget blir att denna prioratprao får med beröm godkänt och vi ser fram emot kommande drabbningar.

SB no: 2716
SEK: 169:-

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Tack för trevliga notiser! Vore, som du hintade om, intressant att ställa denna, Finca el Puig och Abellars mot varandra. De är väl alla ungefär i samma prisläge.

Rhônarna-Micke sa...

Ja, vi håller med. Det vore en intressant drabbning, även om vi har en känsla för hur "matchen" skulle sluta....
Nästa man till rakning är Finca el Puig 2003 - den ligger i väntan på slakt här hemma :-)

Magnus Reuterdahl sa...

Har precis öppnat en flaska Solanes och jag är klart positiv, till helgen har jag tänkt att öppna kollegan Abellars. Lägger upp några kommentar på min blogg imorgon och i helgen.

Magnus