torsdag 30 oktober 2008

2006 Saint Joseph Les Vins de Vienne


Viner från Saint Joseph är inget vanligt inslag på SB's hyllor. I dagsläget finns det 3 st (varav ett på motiverad rea) i standardsortimentet och ytterligare 5 st i beställningssortimentet. Lägg där till 2 st vita rackare så har vi täckt in rubbet.

Kvällens vin från Les Vins de Vienne har mottagits väl i svensk vinmedia och vi är inte sena att prova (jo det är vi faktiskt, vinet släpptes 1:a oktober...).

Doften är inte helt öppen. Diskreta animaliska, stalliga toner med inslag av jord, gummi och lakrits blandas med klassisk viol och en tendens till körsbär. Spännande, här krävs förmodligen en rejäl luftning för att doftbuketten ska vecklas ut....

Vi smakar. Doftintrycken går igen men får sällskap av tydligare frukt, lite läder samt en rejäl laddning med peppar. Slank, initialt relativt kort smak men som efter ett tag ändå etsar sig fast i gommen. Friskt läskande men ändå knutet. Om man har en böjelse för den här typen av vin så behövs inga tilltugg. Det är bara att sätta sig ned och njuta av syrahdruvans unga, fina frukt i all sin prakt.

Lagringspotential? Självklart!
Stoppa undan? Kanske.....börsen rasar och det lackar mot jul.....

SB no: 2208
SEK: 149:-

Inga kommentarer: