lördag 25 oktober 2008

2005 Crozes-Hermitage Guigal

Efter Guigals smått fantastiska 2005 Côtes-du-Rhône är förväntningarna höga på dennes 2005 Crozes-Hermitage. Kan någon svara på varför den finns representerad hos endast 3 st ombud i Stockholmsregionen?

Karaffen andas en fin, tydlig doft av björnbär och hallon. Både violerna och de klassiska parfymerade tonerna lyser med sin frånvaro, men det gör ingenting alls.

Smaken är vitpepprig och bärig med en touch av brända örter. Vinet är rejält slankt och överraskande glest. Snudd på vattnigt och alldeles för dålig längd, nästan lite saftvarning....
Det här var inte vad vi hade väntat oss!

Efter 4 timmar i karaffen så kommer lite dunklare toner fram och det börjar strama lite i både kinder och tandkött. Vi känner oss mer hemma men dock så saknar vi fortfarande komplexitet och längd.

Trots lite negativa omdömen så är det väl ingen större hemlighet att vi ändå går igång på den här typen av vin. Det blir således ingen totalsågning. Dock så måste vi erkänna att besvikelsen är stor och att vi hade förväntat oss mer. Vi köper inte fler, varken för lagring eller omgående konsumtion.

Vi har både 03:or och 04:or hemma och blir väldigt nyfikna på att korka upp och jämföra....

SB no: 2802
SEK: 154:-

2 kommentarer:

Vård & Vin sa...

Låter verkligen inte som någon höjdare, trist att den inte levererade. Kronstam gav ju den inte heller några lovord med bara + (och 3/5 i kvalitet). Vad ska man satsa på för C-Z egentligen?

Rhônarna-Micke sa...

Delas "Les Launes" är ju oftatst ett säkert kort. I den övre prisklassen så är ju även Gilles Robins "Cuvée Alberic Bouvet" väldans trevlig.
För vår egen del ska vi prova Domaine Mucyn och Domaine des Martinelles härnäst. Det ska bli spännande.....