lördag 11 oktober 2008

2003 Finca el Puig


Som uppladdning inför den viktiga VM-kvalmatchen mellan Sverige-Portugal så lagar vi Boeuf Bourguignon innehållande en helflaska Courac (what a waste men i brist på annat så......). Till denna fantastiska höstgryta så passar vi på att testa den nya årgången av prioraten Finca el Puig från Cellers Fuentes.

Vis av erfarenhet så karafferar vi ett par timmar innan första smakprovet och bjuds då på sköna aromer av körsbär, mandelmassa, lite choklad samt toner av likör.

Körsbären kommer igen i smaken och ackompanjeras av fat, lakrits och peppar, Den generösa alkoholen (15%) är inte helt balanserad men heller inte störande. Eftersmaken är lång och stram med en intressant touch av bläckighet samt de givna mineralerna. Vi upplever vinet som en riktigt bra combo till maten men även "efter-maten-glaset" är en härlig upplevelse.

Det har blivit en hel del priorat den senaste tiden och det är ju inte så konstigt; vi blir ju aldrig besvikna. Således blir årgång 2003 av FeP något som vi kommer att se mer av här hemma. Vi kommer självklart även att stoppa undan ett antal flaskor inför framtiden.

Vi passar även på att gratulera andra halvan Rhonare till den nya familjemedlemmen och säger: Väkommen in i gänget! Nu får du lära dig att sätta CdP i andra hand och i stället prioritera blöjbyten och annat :-)

SB no: 2737
SEK: 179:-

Inga kommentarer: