lördag 4 september 2010

2005 Tanca Farra

Sommarens Sardinien-resa gav tydligt besked om att sarderna definitivt vill vara med och konkurrera med de mer namnkunniga regionerna i Italien.
Vårt kära Systembolag är dock begränsat vad gäller dessa viner men lyckligtvis ser Matric Italgross i alla fall till att vi får bekanta oss med en del av producentens Sella & Moscas viner. Tidigare provade vi S&M's Marchese di Villamarina och nu är det dags för den något enklare Tanca Farra (50% Cannonau & 50% Cabernet Sauvignon).

Ur glaset strömmar toner av mogna körsbär (viss kirsch), lakritsrot, örter, muskot, choklad och lite distanserad mandelmassa.
I gommen är det läskande, överraskande fylligt med en lång eftersmak som stramar tag i kinderna på ett behagligt sätt.

Ett okomplicerat, publikfriande "everyday wine" utan störande inslag av sylt och vanilj och som gärna kan avnjutas på egen hand. Vi dricker det gärna igen och prislappen kan man inte protestera mot. Bör provas!

SB no: 72002
SEK: 129:-

2 kommentarer:

Italienska viner sa...

Kul med lite sardiska smakprover. Jag känner att vi ligger efter där och behöver uppdatera oss omgående.

/Patrik

Rhônarna-Micke sa...

Vi sökte faktiskt lite inspiration på din sida men kunde konstatera, precis som du säger, att det inte fanns mycket att hämta.....alltså på den sardiska fronten ;-)

Tillgången hemma i Svedala är som sagt extremt begränsad (are we surprised?) så det blir väl till att vända sig till andra källor om man vill botanisera vidare.