fredag 20 augusti 2010

2000 Marchese di Villamarina


Sella & Mosca är en av de större vinproducenterna på Sardinien, belägna strax utanför Alghero. Förutom den intressanta Tanca Farra (50% Cannonau (Grenache), 50% Cabernet Sauvignon) så kan de stoltsera med sin 100%-iga Cabernet Sauvignon, Marchese di Villamarina.

I dag har vi just MdV årgång 2000 i glaset som vi serverar direkt från nyöppnad flaska. Doften signalerar mognad och ger ekfat, lite rök, åldrade körsbär, cassis, stall samt ett klädsamt metalliskt inslag.

Smaken är slank och läskande med behagliga, medhårs strykande tanniner och en kittlande dos mineral som rundas av med en lång, något kärnbitter avslutning.
Mångfalden är stor och vi bjuds på brända kaffetoner, tobak, örter samt inslag av citrusfrukt som gnager sig fast i tandköttet.
När vi plockar fram en vällagrad Parmigiano-Reggiano så börja vinet sjunga den mest finstämda opera. En alldeles förträfflig combo!

Initialt säger vi att vinet är på sin absoluta peak men under kvällen blir vi mer och mer övertygade om att ytterligare 3-5 år på rygg kan utveckla vinet ytterligare.
Kul, trevligt vin som i alla fall avviker från VÅR vardag. Det här dricker vi gärna igen…..

Årgång 2004 finns på SB och importeras av Matric Italgross AB (som även tillhandahåller Tanca Farra).

Inga kommentarer: