måndag 6 september 2010

2005 Beringer Cabernet Sauvignon Knights ValleyBröllopsdagen firades i går på restaurang "La Vecchia Signora" på Åsögatan. Krogens personal sympatiserar med Juventus och namnet ("Den Gamla Damen") anspelar just på Juvves smeknamn. Maten är inspirerad av norra Italien (vi åt kalvtartar med hyvlad parmesan och en helt fantastisk Osso Buco) och vinerna härstammar i stort sett alla från Piemonte-regionen. Vi drack f.ö. Scavinos standardbarolo (endast 600.-/flaska) som definitivt inte gjorde bort sig till maten.
La Vecchia Signora är en riktigt bra kvarterskrog som absolut kommer att besökas igen. Ett välkommet tillskott i söders restaurangflora.

I kväll (på själva dagen) så blir det hemmamys med en 2005 Beringer Cabernet Sauvignon Knights Valley. 100% Cabernet Sauvignon ger en angenäm, fräsch doft av svarta vinbär som sällskapar med lite fat, choklad, lakrits och passande jorddamm.

Munkänslan är slank, eftersmaken ringer kvar behagligt och överraskande länge och den trivsamma beskan biter sig fast långt bak i gommen. Lite mörkare toner än i doften som domineras av mörka bär, kafferost, fat, kol och lite blyerts.

Det här är en okomplicerad, läskande jänkarcabbe med fin struktur och med en alltigenom trevlig approach. Under kvällens lopp så blir vi alltmer imponerade och positivt överraskade av denna kalifornier som faktiskt inte ens kostar två hundralappar.

SB no: 74646
SEK: 199:-

5 kommentarer:

Ulrik sa...

Är La Vecchia Signora gamla Lo Scudetto?

Bra pris för Scavino, för att vara restaurang.

Den saknar jag. Den är inte samma mysiga hak i de nya lokalerna på Ö-malm.

Rhônarna-Micke sa...

Hej Ulrik!

Japp det är gamla Lo Scudetto. Riktigt trevligt måste jag säga!
Kan bli ett nytt stamhak :-)

Fredrik sa...

Såhär några månader i efterhand...

Vad tror du om drickfönstret på Beringern? Bör den drickas upp kommande 1-2 år eller finns det stoppning för lite längre tid i källaren?

Rhônarna-Micke sa...

Vi dricker faktiskt Beringer just i kväll och är fortsatt imponerade. Intensiva svarta vinbär, läskande och farligt lättdrucket.
Det här står pall i ett antal år framåt även om vi inte tror på någon direkt utveckling....dessutom är det svårt att hålla tassarna i styr...

Fredrik sa...

Låter utmärkt! Ett sexpack lär nog inte vara svårt att göra av med.

Jag såg även att Michel Jamais provat vinet på http://californiawinereport.blogspot.com/2010/07/2005-knights-valley-cabernet-sauvignon.html. Och han ansåg att vinet går bra 2010-2025, så det låter ju positivt!