tisdag 4 november 2008

2007 Barbera d'Alba Prunotto

Det var länge sedan vi drack Barbera men när Prunotto´s Barbera d'Alba finns med i november månads nyhetssläpp så känns det som ett lämpligt tillfälle att väcka bekantskapen till liv igen.

Vi bryr oss inte om att karaffera utan kör den råa stilen.
Till en början är doften väldigt anonym, vi snappar upp lite dammiga körsbär men det är typ allt. Efter hand öppnar vinet upp sig och och mer frukt kommer fram men även en kemisk underton som ligger och retar lite behagligt.

Vid första sippen anar tungan viss spritsighet och vi upplever vinet som ganska så eldigt med en rejält framträdande alkohol (14%). Efterhand så "lättar" det lite och blir behagligt lättdrucket med uppenbart sötfruktiga körsbär, milda fattoner och lite vaniljstång.

Normalt sett så är detta kanske inte urtypen för de viner vi helst dricker men vi tycker ändå att det levererar. Kanske för att det i slutändan inte blir för mycket av någonting utan helt enkelt ganska så balanserat och njutbart.

Köprekommendation? Varför inte!
Lagring? Nix!

SB no: 96450
SEK: 119:-

3 kommentarer:

Rhônarna-Andreas sa...

Tja, har inte årtalet i rubriken blivit fel?

Rhônarna-Micke sa...

Jo, där ser man vad en flaska Prunotto kan göra med uppmärksamheten :-)
Nu är det fixat!

vinogram sa...

Funderade på att köpa denna men tror jag slår till på Rive Barbera d Asti fr Araldica. En jämförelse kanske är på sin plats.. Annars tycker jag Barbera sällan gör en besviken men inte heller stormförtjust.