lördag 8 november 2008

2003 Mas d'en Català Crianza

När det vankas Priorater i nyhetssläppen så har vi svårt att hålla tassarna borta. Kvällens vin är en ny bekantskap från producenten "Mas d'en Català" och består av 45% garnatxa (grenache), 45% cariñena (carignan) och 10% cabernet sauvignon.

Vid karaffering är vinet påfallande anonymt och vi har svårt att hitta några doftintryck överhuvudtaget. Efter någon timme så öppnas ändå dörrarna och lite milda dofter av hallon, björnbär och gräddkola strömmar så sakteliga ut.
Färgen i glaset är mörkt röd och vi känner tydliga drag av körsbär, lite fatvanilj och lakrits. Vinet är ganska så kärvt och metalliskt. Inte helt lik ordinära priorater.

Någon timme hinner passera innan nästa smakprov och nu har det hänt saker. Doften har förändrats rejält och det har smugit sig in både kryddiga körsbär, choklad och mandelmassa.

Vi fortsätts förvånas under kvällens lopp där smak och doftintryck avlöser varandra. Vi hinner hitta både tobak, träkol och brända mandlar innan 75 cl är till ända.
Ett skönt vin som kanske inte är riktigt prioratlikt och inte lika komplett och fylligt som vi är vana vid men som ändå enligt vår mening levererar.

SB no: 97625
SEK: 199:-

1 kommentar:

Rhônarna-Andreas sa...

Testade vinet i helgen och var inte jätteimponerad. Jag uppfattade det som lite tunnt överlag med påtagliga drag av blåbärssoppa i både doft & smak.