söndag 7 september 2008

2006 Bosquet des Papes, Châteauneuf-du-Pape Blanc

Vi plöjer vidare i våra CdP-spår och tar oss an ytterligare en vit Pape. Det är det välrenommerade huset Bosquet som står för vinet och det är av årgång 2006. Vi har inte druckit något från distriktet av denna årgång än men de bloggrapporter vi snappat upp tyder på ett bra år.

Det roliga när vi dricker vit Pape är de associationer man gör under provningen. Tex mineral från bourgogne, blommor från Alsace etc. och allt detta i en och samma flaska!

Så, dags att gå över till provningsnoteringarna. Färgen på vinet är ljus, ljus gul. Doften är frisk med fina pärontoner, apelsin, skumbanan och lite ingefära.

I munnen är vinet torrt med en lite oljig munkänsla, vinet är ganska fylligt men med en påfallande kort eftersmak. Den hade gärna fått spela lite längre efter passerandet av svalget.

Syrorna är bra och vi hittar tuttifrutti, vingummi och krusbär. Efter luftning så kliver gråpäron och saltlakrits in på smakscenen.

Vinet är klart gott om än inte exalterande. Jag kan inte påstå att det är prisvärt…nu, men jag tror nog att det skall få 5-6 års lagring innan vi testar igen.

Druvblandningen är 45% Clairette, 35% Grenache blanc, 20% Bourboulenc.

Art.nr: 74223
SEK: 231:-

Inga kommentarer: