fredag 4 februari 2011

2009 Menetou-Salon Les Thureaux


Ibland är det kul att uppmärksamma viner i den nedre prisklassen som faktiskt levererar riktigt bra vinupplevelser. Ett sådant vin är 2009 Menetou-Salon Les Thureaux från Joseph Mellot.
Menetou-Salon är granne med det mer kända Sancerre och är ofta ett attraktivt alternativ för de som vill uppleva karaktären hos Loiredalens, ofta smått fantastiska, viner gjort på druvan Sauvignon Blanc.

Den friska doften är full av krusbär, physalis, mango, nässlor och grönstjälkiga svartvinbärsbuskar. Vi bjuds på en härlig fräschör som är rejält insmickrande och skönt somrig.

Även i munnen är det fräscht och fruktigt och smakpaletten kompletteras efterhand även av lite passande anis och grusdamm. Syrorna är rejäla och vi bjuds på en överraskande längd och ett trevligt, lite kryddigt avslut med avrundande mild beska.

Är man ute efter ett friskt, krispigt och charmigt skaldjursvin och inte önskar spendera mer än hundralappen så är det här ett riktigt bra alternativ! Finns i SB’s standardsortiment dessutom…..

Hos importören Bornicon & Salming kan man läsa mer om Joseph Mellot och dessutom hitta fler intressanta viner från densamme.

SB nr: 5334
SEK: 99:-

Inga kommentarer: