söndag 14 december 2008

2004 Gran Clos

Producenten Cellers Fuentes är vi sedan tidigare bekant med iom dennes prisvärda Finca el Puig. I kväll provar vi för första gången deras flaggskepp "Gran Clos".

Till en början är doften sluten men öppnar efterhand upp sig med tydliga körsbär, jordmineraler, ceder, russin och fat. Vidare under kvällen så sniffar vi även upp lite skön menthol och eucalyptus.

Väl i munnen är vinet rejält fylligt och vi hittar mer körsbär, anis, kaffe, choklad samt de självklara mineralerna. En alkoholhalt på hela 15,5% är förstås i överkant men vinet känns ändå väldigt balanserat och till vår stora förtjusning så uteblir de förväntade eldiga dragen.

Längden är imponerande; väldigt lång och behaglig och till Manchegoost blir det här faktiskt inget annat än en väldigt trevlig upplevelse.

SB no: 96955
SEK: 249:-

2 kommentarer:

Dansk i 08 sa...

Drack ni hela flaskan samma kväll, jag hade absolut bästa intryck dag 2, hade öppnat sig och var så där spansk i doft och smak, dag 3 var vinet faktisk fortfarande ganske bra i alla fall bättre än dag 1 vär jag fann ingenting annat än alkohol

Rhônarna-Micke sa...

Hela flaskan gick åt, yes!
Vi upplevde inte att alkoholen var så framträdande men vi luftade nog bortåt en 3 timmar innan första smakprovet.
Det låter inte alls förvånande att ni upplevde vinet som bättre under dag 2.
Vi sparar några flaskor för framtiden, det lär hända positiva saker....