fredag 17 december 2010

2007 Château Bouscassé


Många vinproducenter i södra Frankrike menar på att det var svårt att misslyckas med vinmakeri under 2007. Vi provar hur det gick för Alain Brumont och hans klassiska Château Bouscassé. Ett vin som vi var stora fan av fram till och med årgång 2004 men som därefter förändrades. Nästföljande årgångar blev opersonliga och vi tappade helt enkelt intresset. Men nu; ny årgång = ny chans!
Druvblandning: 50% tannat, 26% cabernet sauvignon och 24% cabernet franc.

Vi bjuds till en början på överraskande fruktiga inslag av fräscha körsbär och cassis. Efter bara en kort stund med luft så känner vi dock mer igen oss; rått kött, stall, kaffe, choklad och tobak.

I gommen är det läskande slankt med framträdande, intensiva syror tillsammans med något opolerade tanniner. Cabernet Franc druvan ger sig till känna med gröna, örtiga toner och Tannaten bjuder på en rejäl skopa piptobak.

Det är ungt och om frukten tillåter så kommer det att växa med lagring. Bättre än de senaste årgångarna men fortfarande inte som förut....eller är det våra smaklökar och preferenser som har förändrats?

SB no: 2204
SEK: 119:-

Inga kommentarer: