lördag 2 augusti 2008

2006 Crozes Hermitage Le Rouvre


Ur augustisläppet norpar vi bland annat en Crozes Hermitage från Yann Chave. Svenska folket har tilldelats "hela" 480 flaskor så det är bara att bege sig till Regeringsgatan kvickt som tusan.

Flaskhalsen avslöjar nada men efter en timme i karaff slås vi av en fin doft av fräscha björnbär. Till skillnad från de flesta CH's så lyser både parfym och viol med sin frånvaro.

Vi är överens med SB's smakintryck vad gäller björnbär, lagerblad och peppar. Strävt/stramt, knutet, packat med frukt som inte vill ge med sig ännu. Intressant lagringsprojekt på ett par års sikt.

Efter ytterligare någon timme hittar vi rostade fat i både doft och smak. Vi drar lite paralleller med sydafrikanska bordeauxblends men vi är såklart helt ute och cyklar......Inte kan väl Rhonsk syrah och cabernet från Stellenbosch ha något gemensamt? Hmm, därom tviste de lärde......

2006 Crozes Hermitage Le Rouvre bjuder på en helt annan stil än de mer tillgängliga och lättgillade CH's från Guigal och Delas. Vi är en erfarenhet rikare och åker till Regeringsgatan på måndag morgon (ja, semestern började i fredags) och handlar fler.

SB no:
96240
SEK: 198:-

Inga kommentarer: