söndag 3 augusti 2008

2004 Barbaresco Basarin

I Augustisläppet dök det upp ett antal potenta italienare som vi själklart måste ge oss på. Först ut är en Barbaresco Basarin från Giacosa Fratelli. Gården är från 1895 och är inne på familjens fjärde generation. Det finns kultur bakom detta.

Vi karaffrerar vinet och serverar i glasen. Färgen är klassisk ljus med tegel.

Doften ger inledningsvis läder och smörkola. Den följer sedan upp med multna löv och gammal stubbe och avslutar med lite svamp. Detta doftar väldigt gott.

I munnen är vinet ubersträvt med omogna rödavinbär, fullständigt otillgängligt. Vinet fullkomligt skriker efter lagring och den skall absolut ha ett antal år innan den korkas upp. Men med tanke på de härliga dofterna och alla tanniner så kommer nog detta vin att blomma ut till något mycket bra med tiden.

Köp och lagra!

Art.nr: 97277
SEK: 226:-

2 kommentarer:

Finare Vinare sa...

En föredömlig rivstart på augustisläppet som vi kan kan känna igen oss i ;-) Flera kul B & B att köpa! Särskilt tack för ert smakprov på Basarin, så slipper vi öppna några flaskor. Bra pris! Till källaren utan att passera gå...

Andreas sa...

Ja jag ser ingen större anledning att angripa korken än, det klassas nog som barnarov ;) Men som sagt det blir nog lysande om ett par år!