måndag 21 juli 2008

Gosset Grand Rosé Brut


I dag har vi ett litet privat firande och dukar upp på balkongen med lite rosa skumpa och snittar á la anklever, ugnsstekt bacon och "mousse di cipolla".

Vi har lagrat denna årgångslösa romansdryck i drygt ett år men nu kan vi inte hålla oss längre.
Färgen är läckert rosa och vi möts av en mogen men ändå fräsch, förförisk doft.

Smaken bjuder på lite mognare toner, torkade bär, mineraler och bra syror. En lång behaglig smak som verkligen dröjer kvar i munnen och tillsammans med valt tilltugg så blir det intet annat än helt fantastiskt. Den lite kylslagna julikvällen blir helt plötsligt sådär trevligt ljummen och tröttheten från gårdagkvällens festligheter byts ut mot sprudlande energi. Champagne är verkligen en riktig stämningshöjare.

Bara positivt alltså? Nä, kanske inte helt och hållet.....
Vi tycker nog att prislappen är lite väl hög för att kunna motivera innehållet. Rosa champagne i all ära men vi byter nog både prisklass och färg till nästa champageafton.

SB no: 7405
SEK: 448:-

3 kommentarer:

Björn sa...

Jag kan rekommendera Castellane i A-sortimentet för 209:-. Det är vår hus-champagne och är lätt att tycka om utifall man gillar enkel och ren standardchampagne. Den sticker inte ut och smakar "som det ska" med traditonell brödighet och lagom syror. Extremt lättdrucket och en flaska går åt på nolltid;-)

Micke sa...

Jodå, den drack vi häromveckan och vi kan inta annat än att hålla med om att det är väldigt mycket champagne för pengarna.
Vi kan dock rekommendera dig att köpa den via beställningssortimentet i stället, där kostar den nämligen bara 172 kronor!! Fråga oss inte varför det är prisvariationer utan tag tillfället i akt och njut av exakt samma skumpa fast med knappt 20% rabatterat pris!

Björn sa...

Shit Pommes Frites! Det har jag missat totalt, och jag kan lova att jag förlorat "kapital" på det förbiseendet. Nåväl, en flaska extra har jag betalt för iaf;-)
Köper man partyboxen blir det ännu billigare per flaska, och jag tror att det är samma skumpa även i den.