onsdag 23 juli 2008

2007 Menetou-Salon Domaine Chavet & Fils


Det slog oss att vi inte har bloggat ut sommarens vita husvin nummer ett, Menetou-Salon från Domaine Chavet & Fils. När sista flaskan nu ska slaktas så känner vi oss nödgade att föreviga de stunder vi har haft tillsammans.

Menetou-Salon är ett distrikt som ligger vägg i vägg med det mer kända Sancerre. Sancerre som oftast producerar fantastiska viner på Sauvignon Blanc, men som dras med (som så många andra regioner) diverse mindre lyckade producenter som "utnyttjar namnet"....
Därför är det väldigt trevligt, att för en rimlig penning, kunna avnjuta en nära släkting med en hög kvalité till ett i sammanhanget otroligt attraktivt pris.

Ur glaset strömmar en frisk doft av fläder och nässlor samt den typiska jordigheten.
Smak och doft går hand i hand och mineralerna är väl framträdande. Vi serverar vinet väl kylt och även om combon med chiliräkor inte är optimalt rent matchningsmässigt så blir det en perfekt törstsläckare. Vanligtvis har vi avnjutit detta som ett rent balkongvin tillsammans med enklare tilltugg och bara njutit av friskheten och fräschören.

Några flaskor finns fortfarande spridda över vårt avlånga land. Vi får försöka jaga fatt i ytterligare några exemplar så att vi klarar oss sommaren ut......

SB no: 99766
SEK: 98:-

Inga kommentarer: