måndag 5 maj 2008

2005 Langhe Nebbiolo, La Spinetta

När det kom ett monstersläpp av Spinetta-viner i majsläppet så var det mången vinintresserad som lyfte på ögonbrynen, så även vi. Billigast ut var Langhe Nebbiolo á 225kr. Viss besvikelse infann sig då detta är andrasorteringen som inte platsar för högre klassering. Men med många härliga minnen av tidigare Ca´ di Pian och Gallina så vet vi att Spinetta anstränger sig för att göra bra viner.
Sagt och gjort, det inhandlades en låda av Blomman som naturligtvis öppnades omgående.

Färgen på vinet är mörk med tegel. Doften är lite saftig med söta körsbär och lite russin. Det finns en viss kryddighet och vi är rörande överens om att detta doftar fantastiskt.

När vi sedan inmundigar detta så hänger mungiporna som på en gammal. Vinet är alldeles för tunnt, det uppvisar kryddighet, grymma tanniner och det avslutar med en fruktad strävhet. Upplevelsen kan i det närmaste beskrivas som att få en stoppskylt nedkörd i halsen.

Detta är inte bra för dessa pengar. Försäljningsmässigt så gick det åt som smör i solsken men det blir ju inte vi gladare av. Så till er andra som tyckte att detta var bra, det dyker strax upp en låda på söderhallarna via returavdelningen.

Art.nr: 98191
SEK: 225:-

Inga kommentarer: