tisdag 13 maj 2008

2005 Château Barréjat Cuvée des Vieux Ceps

Vi hittade några flaskor från Madiran på Regeringsgatan och blev nyfikna. Denis Capmartin är yngre broder till Guy Capmartin (Domaine Capmartin) vars Cuvée du Couvent rönt en hel del uppmärksamhet (finns i årgång 2001 på SB).
I dag är det dock inte Guy utan som sagt Denis vi provar och hans Château Barréjat har även detta mottagits väl av kritikerna. Druvblandningen består av 80% Tannat och 20% Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc. Stockarna hävdar man är mellan 80-200 år gamla.

Färgen är mörk, mörk röd och doften är knuten och dov med tendenser av frukt som definitivt vill fram.....inte just nu bara....
I munnen känner vi av en rejäl dos tanniner och det stramar behagligt i kinderna. Smakbeskrivningar som bläck och metall är ju oftast inte förenat med något positivt men vi gillar ju den här sköna, beska bitterheten som självklart, i detta stadium, definitivt är matkrävande.

Vi anar en kompakt laddning med outvecklade koncentrerade smakämnen som behöver x antal år för att nå harmoni. Resterande flaskor stoppas undan och vi ser fram mot ett kärt återseende runt 2011 och framåt.

SB no: 97046
SEK: 129:-

1 kommentar:

Micke sa...

2011 är lite väl lång tid att vänta så vi öppnar ytterligare en flaska. Nu är frukten mer framme och vinet mer tillgängligt, riktigt gott! Viss flaskvariation får man alltså räkna med....!