söndag 6 april 2008

2002 Chateau La Nerthe Chateauneuf-du-Pape

Enligt de årgångstabeller som finns lite varstans så var 2002 i södra Rhone citat "ett katastrof år". Vi blir således nyfikna på hur dåligt ett vin för 300 spänn kan vara. Sagt och gjort; in i kylen och gräv, resultat, La Nerthe. Tillverkaren brukar hålla genomgående hög kvalitet på sina drycker och med ett flin på läpparna korkar vi upp.

Vinet är rubinrött i glaset. Doften ger mersmak, mogna jordgubbar, mörka bär, lite te samt fantastiska portvinstoner. Wow!

När vi sedan inmundigar detta så är det inledande flinet bortsuddat. Det är medel till mindre fylligt, klart moget, intetsägande och trist. Detta är ett riktigt bottennapp. Det tilltalar oss inte alls och vi korkar igen flaskan för att göra en av våra dyraste såser i närtid.

Fyllda av besvikelse så går vi in i lagret och tröstar oss med en Barolo istället. Närmare Bestämt en La Serra som vi tidigare testat här på bloggen.
Vid en kontroll så visar det sig att det finns 4st 2002 kvar i lager, 3 röda samt 1st vit av olika tillverkare, blir nog till att "rensa" lite i närtid och ge plats för starkare årgångar.

Inga kommentarer: