lördag 8 mars 2008

2002 Barbaresco Luigi Voghera

Äntligen dags för lite Italian Stallion igen. Hingsten ifråga är Voghera´s Barbaresco av årsmodell 2002. Modellen är utrustad med ett rejält antal ponnys och en smidig racinglåda, en subtil Ferarri mao.

Färgen är klassisk tegelröd a´la Barba och doften är bärig med lite drag av fat. Smaken är angenämt bärig och liknas bäst med röda bär typ lingon etc, dvs stramt, strävt och karaktärsfullt. Munkänslan förpassar vår Ferrarri ut i Gobi-öknen där det mesta är sandtorrt.

Vi har följt detta vin sedan årsmodell -96 och det levererar alltid vad det lovar, så även denna gång. Skall bli intressant att prova hur Voghera hanterar nästa årgång dvs 2003 som har en varierande kvalitet. Den som lever får se...

Art.nr: 2339
SEK: 199:-

3 kommentarer:

Vinamatören sa...

03 är väl som du skriver ojämnt, men trots allt allt som oftast bättre än 02. jag tyckte att 02:an hade komplexitet och innehåll men att den på det stora hela var lite snipig.

Andreas sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Andreas sa...

Jo med de lingontoner som finns så kan den absolut uppfattas som snipig. Vinet motsvarade dock mina förväntningar för denna flaska. Vill man ha mera kropp i vinet så tycker jag inte att Barbaresco är ett förstahandsval, då väljer jag nog hellre en Barolo. /Andreas