söndag 27 januari 2008

Leconfield Coonawarra 2004 / Brancaia Tre 2005

Så var det dags för dubbelprovning i lördagsköket. Dagen till ära har vi skakat liv i våran Schlemmertopf som har fyllts med en färsk hel kyckling, rotgrönsaker, bacon och en rejäl laddning vitt vin. Till detta en vinkokt risotto med grönsparris samt okristliga mängder Grand Pecorino.

Vinerna då; blomman gästar med en Italienare från Toscana samt en Australiensare från det varma Coonawarra.
Brancaia Tre; huvudsakligen Sangiovese med liten inblandning av Cabbe S samt Merlot. I glaset är vinet ljusrött. Vi snurrar och doftar men hittar inte mycket däri. Det är otroligt slutet. Smaken följer tyvärr upp på samma trista tema. Medelfylligt och otroligt intetsägande. Speedometrarna på detta vin ligger enligt SB på "kvart i tolv" men av det hittar vi inget i vår flaska. Vi diskuterar en stund huruvida våra organ fungerar eller om vinet är riktigt uselt. Vi bestämmer oss för det senare.

Leconfield; 97% Cabernet Sauvignon och 3% Cabernet Franc. Speedometrarna visar också här på "kvart i tolv" och det ser på pappret ut att kunna var ett intressant vin. I glaset är vinet mörkt med en liten blå ton. Näsan hittar röda vinbär, körsbär samt lite saft. Vinet är vid provsmakningen medelfylligt, något strävt med inslag av ek. Efter lite uppvärmning hittar vi även peppar och lite lera. Tyvärr så är vi inte särskilt nöjda med detta vin heller.

Kvällen avslutas med bistra miner och vi är lite elaka när vi testar Gruyere tillsammans med Brancaia vilket endast tar fram gamla dagisminnen med BOB blandsaft.

Brancaia Tre 2005
Art.nr: 99595
SEK: 129:-

Leconfield Cabernet Sauvignon 2004
Art.nr: 97890
SEK: 154:-

Inga kommentarer: