Så var det dags att göra det första inlägget på vår vinblogg. Vinet som skall avnjutas idag är en Barolo av den knepiga årgången 2003. Inte direkt ett Rhone vin men det kommer inte heller vara ambitionen utan det är vinupplevelsen som är i fokus oavsett var det kommer ifrån. I ugnen grillas det tunna lamm-revbensspjäll som varsamt har penslats med marinad. Köttet är gårdsslaktat för bästa smakupplevelse. Till detta en kryddig CousCous sallad toppad med kryddor från Mauritius. Vinet hälldes på karaff och fick lufta ungefär en timme innan provning. Färgen är mörk purpur med drag av tegel. Doften som slår upp ur glaset är enorm. Detta är ett rejält adrenalinpackat vin. Smaken visar sig vara av samma kaliber. Det exploderar verkligen i munnen, breder ut sig och tar plats. En rejäl strävhet får överläppen att bitvis fastna i tandköttet. Den långa eftersmaken är fantastisk med drag av ek. Detta är ett mycket potent vin som inte verkar ha lidit av vädret under 2003. Det har blivit en hel del Barolo senaste halvåret där många 2003 har haft svikande strävhet och slapp frukt. Detta vin är ett undantag. Jag kan helt klart rekommendera detta vin till den som är ute efter en rejäl italiensk machoupplevelse. Det är förvisso inte gratis men det lämnar ingen oberörd.
SEK: 248:-
Art.nr 98201
SEK: 248:-
Art.nr 98201
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar