fredag 2 december 2011

2009 Domaine la Barroche Chateauneuf-Du-Pape Signature


Ur sand, kalksten och lerjord är du kommen och från 66% Grenache, 15% Mourvedre, 13% Syrah och 6% Cinsault är du skördad. I kväll provar vi Julien Barroche’s CdP Signature.

Trots av vi låter lufta en dryg timme i karaff så är doften initialt knuten och ett framträdande alkoholstick irriterar näsan något. Så sakteliga öppnar vinet upp sig och avslöjar ett fruktpackat innehåll med en något unken och rustik ton, massor av peppar och en rejäl dos av förförisk salvia och lavendel.

Även i gommen visar sig vinet från sin unga sida men den generösa alkoholen på 15% är ändå snyggt integrerad. Syror och tanniner är framträdande, bra längd med en lååång, något bitter eftersmak som biter sig fast i kinderna.

Under kvällens lopp så adderas mognadstoner i form av mogna, mörka körsbär och tapenade.
En liten sötma smyger sig in i den alltmer silkiga kroppen och trots en alltjämnt lite sträv och bråkig avslutning så utvecklar sig det hela till en riktigt smarrig sipparupplevelse.

Barroche’s Signature är ett välgjort och riktigt gott vin med en enorm potential men som är väl värt att dricka redan nu. Hur i allsin dar ska vi kunna hålla fingrarna från resterande flaskor?

Importeras av Bristly Wine Agents AB.

SB no: 75870
SEK: 329:-

Inga kommentarer: