söndag 3 april 2011

2005 Dagromis Barolo


Under Gaja-provningen tidigare i år fick vi ett smakprov på 2005 Dagromis Barolo. Vi gillade detta skarpt och såg till att förse oss med ett antal flaskor. I kväll är det dags för en ny påhälsning och en lite mer ingående analys.

Redan vid karafferingen så känner vi att detta inte är någon sluten historia utan det sprids omgående en mångfacetterad och insmickrande doft ur glasen.
Mörka körsbär, torkade rosor, jord, tobacco och mörk choklad samt ett karaktäristiskt milt acetonstick. Under kvällen tillkommer även violer, svart te och nyplockad skogssvamp.

Munkänslan är härligt fyllig och tanninerna är rejäla av uttorkande karaktär men ger ändå ett balanserat intryck. Eftersmaken är skönt lång och vi suger länge och väl på var klunk. Det här riktigt snyggt gjort och träffar mitt i prick i vårt smaklöksspektrum.

Dagromis Barolo gör inte det minsta ont att dricka nu men kan såklart sparas i många år till. I skrivande stund så finns det några eftersläntrande flaskor kvar på SB’s hyllor. Annars går det såklart att hitta via näthandeln också…….

SB nr: 90109
SEK: 459:-

Inga kommentarer: