lördag 9 april 2011

2007 Clos du Val Cabernet Sauvignon


Härom veckan så hade vi nöjet att prova Clos du Val’s Cabernet Sauvignon samt den sammes Zinfandel på Prime Wine Bar. Båda vinerna levererade till fullo och i kväll tar vi oss en närmare titt på den ena av dem.
Druvblandning: 86% Cabernet Sauvignon, 9% Cabernet Franc, 3% Merlot, 2% Petit Verdot

Doften är mer bordeauxtypisk än svulstig Napa. Vi hittar svarta vinbär, körsbär, ekfat, choklad, lakrits, tobak samt lite inslag av hö. Vaniljen lyser med sin frånvaro och de gröna inslagen är knappt märkbara.

Vinet är hyfsat slankt med rejäla syror och en ganska så lång eftersmak där tanninerna stramar på ett insmickrande sätt. Paketet är laddat med frukt, körsbärspraliner samt en rejäl skopa tobak. Initialt är det lite spretigt men någon timmes luftning rundar av de lite kantiga dragen bjuder på en riktigt trevlig upplevelse.

Det här är ytterligare en attraktivt prissatt Californier från den fantastiska årgången 2007 som vi definitivt kommer se mer av här hemma. Importeras av Mondo Wine och finns tillgängligt via beställningssortimentet.

SB nr: 70486
SEK: 249:-

3 kommentarer:

Rhônarna-Andreas sa...

Ja det var en trevlig sammankomst på Prime! Postade en beställning torsdags på både Cabbe´n och Zin samt lite annat mått o gott.
/A

Birk sa...

har funderat på att köpa, vad tror ni om lagringspotentialen? Hög syra och tanniner...?

Rhônarna-Micke sa...

Birk, det är definitivt ett lagringsobjekt. Vi köper på oss ett mindre batteri för att avnjuta de närmsta 5-10 åren.