söndag 3 maj 2009

2003 Vergelegen Red & 2004 Stonestreet Alexander Valley Cabernet Sauvignon


Vi äter hängmörad ryggbiff tillsammans med en rejält reducerad rödvinssås och som sparringpartners så har vi valt ett par bordeauxblends från Sydafrika och Kalifornien.
Det finns tillfällen där Cabernet Sauvignon-drivna viner av detta snitt passar extra bra, i kväll är ett av dem.....

Det var länge sedan vi drack sydafrikanskt, mycket pga en hel del negativa intryck där rök och rost har varit alltför dominerande. Därför är det extra skönt när vi korkar upp Vergelegen Red som bjuder på den fantastiska doftpalett som vi en gång i tiden föll för.

Stor, maffig, komplex doft med mörka bär, blyerts, svartpeppar, osötad mandelmassa och en framför allt i gommen framträdande grön paprika.
Eftersmaken är lång och rejäl och vinet är helt enkelt fantastiskt.

Stonestreet dricker vi utan några som helst analyser. Vi konstaterar dock att vinet är mindre fylligt, lite strävare men ändå något mer elegant än sydafrikanen.
En god amerikansk cabbe som vi gärna dricker igen men i så fall ska anteckningsblocket vara med.

Vergelegen
SB no: 96509
SEK: 295:-

Stonestreet
SB no: 96622
SEK: 329:-

2 kommentarer:

Vintresserad sa...

Kul! Båda dessa ligger på rygg ngnstans i förråden... vilken tror ni man bör korka upp först?

Rhônarna-Micke sa...

Du kan nog välja fritt iom att båda är tillgängliga redan nu. Vergelegen lär dock fortsätta utvecklas i ett antal år till, men....varför vänta ;-)