onsdag 4 juni 2008

2005 Langhe Nebbiolo La Spinetta

I samband med att andra halvan av Rhonarna och dess bekantskapskrets totalsågade Spinettas Langhe Nebbiolo så blev vi erbjudna en flaska ur den låda som skulle återlämnas till SB (men som i slutändan, tror jag, hamnade i någon släktings vinkällare.....). Denna gåva (som tacksamt togs emot) fyllde endast ett enda syfte; att bevisa att innehållet verkligen var så dåligt som det påstods.
Därav var det ju med en extremt kritisk sinnesstämning som korken drogs ur den praktiskt taget redan (vid fotknölarna) sågade vinflaskan. Mmm, doften gjorde oss inte besvikna men det hade ju 50% Rhonare med bekantskapskrets redan konstaterat....

Döm om vår förvåning när vi sedan smakar och faller pladask! En härlig palett av körsbär, jordgubbar, läder och viol samt en (som bara vindrickare kan uppskatta) behaglig touch av lösningsmedel. Strävt javisst och ack så gott!

Vi äter en något kryddstark Thaiinspirerad maträtt som förstör smaklökarna något och vi känner direkt hur vinet dör i gommen. Kan det månne vara så att Spinetta-sågarna hade ätit något olämpligt innan smakprovet eller var det kanske en dålig flaska? Vi kan inte för vårt liv förstå hur man inte kan tycka om detta. Således bestämmer vi oss för att vår Rhone-vän med umgänge (som i vanliga fall har en skrämmande samsyn med oss) inte hade alla hästar i hagen den aktuella kvällen :-)

Någon som har ytterligare flaskor till försäljning?

SB no:
98191
SEK: 225:-

1 kommentar:

Andreas sa...

Hästarna är det inget fel på, frågan är bara vart hagen tog vägen. :)
Nej, skämt åsido så kanske en omprovning vore på sin plats, men som du skrev så har de redan funnit en ny fosterfamilj.