söndag 11 september 2011

2009 Crozes Hermitage Le Rouvre


Flaskorna försvann samma dag som de släpptes och vi hann inte med. Men, lugn i stormen, det brukar fyllas på i hyllorna några dagar senare….vilket också hände…..

Yann Chaves’ Le Rouvre brukar vara i den lite ruffigare skolan om man jämför med många andra viner från Crozes Hermitage. Vi älskar att dricka vår CH på den unga frukten men vis av erfarenhet vet vi att Le Rouvre brukar behöva lite tid för att bli riktigt tillgänglig. Vi kan dock inte vänta med att se hur årgång 2009 levererar i sin absoluta ungdom och poppar således omgående upp.

Färgen är imponerande kompakt och ogenomträngligt, galet mörkröd.
Doften är redan nu mångfacetterad och bjuder på björnbär, rått kött, chark, vitpeppar, svarta oliver, lagerblad, krutrök och en rejäl skopa rågummi.

Smaken är som väntat purung, det är rejält bra bett i syrorna och tanninerna är av det snällare slaget. Metalliska inslag med en gummikaraktär som ringer kvar länge och avslutas med en viss beska som biter sig fast i kinderna.
Den här frukten tillsammans med de sköna syrorna kommer att utvecklas till något riktigt bra framöver. Yann Chave levererar som vanligt och vi är glada att vi köpte en rejäl laddning den här gången.

SB nr: 99196
SEK: 199:-

Inga kommentarer: