fredag 6 maj 2011

2006 Château Bouscassé Vieilles Vignes


Lagom till när Château Bouscassé Vieilles Vignes släpps i 2008 års version så passar vi på att prova den två år äldre upplagan. Vi ger gärna Brumonts tannatstinna kraftpaket minst 5 år innan vi närmar oss med korkskruven…….

Doften är som vanligt stor och mångfacetterad med körsbär, svarta vinbär, björnbär, blodgrape, ekfat, kött, tallbarr, bläck och choklad.

Vi har aldrig upplevt en mer lättdrucken Bouscassé VV som nu när vi serverar vinet några grader under idealisk serveringstemperatur. Förvisso gör sig tanninstrukturen rejält påmind i den charmigt långa eftersmaken men de stora klunkarna rinner ändå ned på ett icke-tilltuggskrävande och befriande sätt.

I takt med att temperaturen stiger så blir syrorna mer framträdande och tanninerna mer matkrävande. Dock inte värre än att dinkelkex och brie blir en tillräcklig och alldeles förträfflig matchning.

Gott, riktigt gott!

Inga kommentarer: