onsdag 7 oktober 2009

2007 Côte du Rhône Prestige Vieilles Vignes - Domaine Roger Perrin


Perrins CdR Prestige VV kommer från gamla stockar med ett snitt på 60 år. Skördeuttagen är låga, druvorna handplockas och vinifieras enligt samma metoder som domänens CdP. Vinet görs bara de bästa åren och 2007 i södra Rhone har ju ingen klagat på hittills.

Uppgifterna om druvblandning varierar men är i linje med; 75% Grenache, 20% Syrah, 4% Mourvedre och 1% Carignan.

Vi möts av en inbjudande doft som är fylld av röda mogna bär, skogsbär, saltpastiller, örter och kryddor. Det känns direkt att vi inte kommer att bli besvikna.

Vinet är överraskande fylligt och lite småkaxigt, behagligt sträv med skön metallisk kärv efterklang, initialt dovt och knutet. Efter hand så öppnas paketet upp och fram träder ljuvlig frukt tillsammans med multna löv, tobak, lagerblad och en överdos av järnfilspån. Smaken dröjer kvar länge och väl och vi formligen suger kinderna torra i hopp om att finna än mer aromer.

Vinet mår nog inte alls illa av att ligga till sig några år men vi kommer nog ha kraftiga problem med att invänta dessa framtida smakförnimmelser. Det är för gott nu helt enkelt!
Tveklöst en av de bästa Côte du Rhône vi någonsin har druckit (har vi sagt det förr?). Först Cuvée du Vatican och nu det här, vilket fantastiskt Côte du Rhône år det här tenderar till att bli! Tack svärfar för flaskan, vi beställer fler omgående!

Beställs via Tryffelsvinet, ett sexpack för SEK 870:-.

3 kommentarer:

Hemma Hos Vinaren sa...

Vilken drar längsta strået av Vatican och denna anser du?

Rhônarna-Micke sa...

Svårt att säga då vi drack vinerna vid olika tillfällen.
Men, ska vi kora en vinnare så väljer vi nog Perrin. Det var helt enkelt en större smakupplevelse!

Man bör väl tillägga att Perrins CdR kostar nära 150-lappen så det är ju förstås en viss skillnad mot Vatican.

Rhônarna-Andreas sa...

Låter klart intressant, kommer att provas. Har dock förbrukat min sista Vatican i helgen så en matchning är körd...