onsdag 22 februari 2012

2005 Château Sainte-Colombe


Strax öster om St. Emilion ligger den på senare år starkt framåtmarscherande appelationen Côtes de Castillon. Här kan man fortfarande hitta trevligt prissatta viner och ändå få en skön touch av hard core Bordeaux.

Château Sainte-Colombe ägs och drivs av Gérard Perse som är ett av de större namnen i Bordeaux. Château Pavie känner ju de flesta till men alla kanske har haft råd att prova…..

2005 var ju ett minst sagt trevligt år i regionen och vi har förhoppningar om att kvällens vin har börjat hitta sin mognadsfas. Druvblandningen består av 70% Merlot, 20% Cabernet Franc samt 10% Cabernet Sauvignon. Näsan andas rejält framträdande och förföriska svarta vinbär. Vi anar en kryddig touch där ceder, tobak och lite höstgräs är dominerande.

Strukturen är slank och mjuk med initialt lite silkiga tanniner. Eftersmaken är något sträv men ändå behaglig där avslutningen är överraskande fräsch och fruktig. Tanninerna blir något kärvare i samband med mer luft och fräschören mildras något, dock utan att förstöra våra positiva vibbar.

Tillsammans med lite Brie så ger det här full valuta för pengarna och drickfönstret lär vara öppet i många år till. Inget stort, inget märkvärdigt men en härlig känsla att kunna dricka trevlig Bordeaux från ett bra år utan att bli skinnad in på bara benen. Vi köper förstås flera….

SB nr: 72490
SEK: 159:-

1 kommentar:

. sa...

your blog is referenced in our blogs :
www.4truths-wine.com
www.4verites-vin.com

look for the German and nordic countries wine blogs

Have a good day

Fabrice