fredag 1 juni 2012

2007 Jordan Cabernet Sauvignon Alexander Valley


Hipp hipp hurra! Äntligen har en smart importör tagit förnuftet till fånga och öppnat upp portarna för en riktigt skön californisk cabbe . ”Tons of cred” till Vinopia Wine & Spirit AB som har tagit Jordan Winery till sitt hjärta. Vi har sedan länge en god relation till Jordan Winery i Alexander Valley men det har inte varit lätt att hitta de rätta inköpskanalerna i Europa. Nu underlättas saker och ting avsevärt!

Doften är, som vi känner igen den, fylld av framträdande saftiga svarta vinbär som tillsammans med blåbär, ceder, citrus och fatvanilj bidrar till en riktigt trevlig upplevelse. Här pratar vi perfekt balans, utan den där svulstiga och jobbigt överextraherade californiska (ofta Napa) käftsmällen som vi har så svårt för…..

Det här är redan nu en njutning att dricka med sommarfin frukt och slank struktur. Tanninerna stryker till en början medhårs men blir tillsammans med luft något vresigare. Syrorna är mer framträdande än vi minns från tidigare årgångar vilket ger lite extra energi till helhetsintrycket. Att det här kommer bli något riktigt bra om en sisådär 5 år råder ingen tvekan om.

Härligt att dricka Jordan igen, man blir aldrig besviken…..

SB no: 74018
SEK: 462:-

Inga kommentarer: