Dags för ett nytt smakprov av 2002 Silex från producenten Domaine d’Orfeuilles. Vi pratar Loire och Chenin Blanc för hela slanten och förra gången vi provade detta var vi överens om att lite lagring skulle göra susen. Det ska alltså bli intressant att se vad som har hänt i flaskan sen sist.
Doften sprider fina mognadstoner med inslag av honung, persika, lychee och våt kofta. Syrorna är inledningsvis framträdande men behagliga. Efter någon timme blir smaken än mer komplex med krutstänkta blommor och påtagliga mineraler.
Syrorna växer under kvällens lopp och vi är överrens om att vinet förvisso levererar till belåtenhet men har än mer att ge med ytterligare några år i ryggläge.
Ugnsgratinerad chevré är en storartad combo tillsammans de härliga syrorna i vinet och vi fascineras av vinets ungdomlighet, trots sina 7 år på nacken. Smaken är lång och förförisk och vi konstaterar även i år att den dryga hundralappen vi betalade för detta vin är inget annat än ett rejält kap.
Resterande flaskor dricker vi upp inom de närmsta åren.....
Doften sprider fina mognadstoner med inslag av honung, persika, lychee och våt kofta. Syrorna är inledningsvis framträdande men behagliga. Efter någon timme blir smaken än mer komplex med krutstänkta blommor och påtagliga mineraler.
Syrorna växer under kvällens lopp och vi är överrens om att vinet förvisso levererar till belåtenhet men har än mer att ge med ytterligare några år i ryggläge.
Ugnsgratinerad chevré är en storartad combo tillsammans de härliga syrorna i vinet och vi fascineras av vinets ungdomlighet, trots sina 7 år på nacken. Smaken är lång och förförisk och vi konstaterar även i år att den dryga hundralappen vi betalade för detta vin är inget annat än ett rejält kap.
Resterande flaskor dricker vi upp inom de närmsta åren.....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar