tag:blogger.com,1999:blog-8805986623098948217.post2939467810571702776..comments2023-10-08T16:34:48.110+02:00Comments on Rhônarna: 2006 Paul Jaboulet Ainé Hermitage Le Pied de la CôteRhônarna-Mickehttp://www.blogger.com/profile/09504971974778363267noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-8805986623098948217.post-18108069792401959862010-05-17T20:18:03.747+02:002010-05-17T20:18:03.747+02:00Tack för informationen. Ja, varför har vi inte den...Tack för informationen. Ja, varför har vi inte den boken?! Alltid saknas det nåt :-)<br />Ditt svar är i linje med hur vi upplevde vinet. Frågan är varför man överhuvudtaget gör såna här viner? Trist att erkända producenter känner sig tvungna att prångla ut en massa utfyllnadsviner. Vi har sett det förr.....Rhônarna-Mickehttps://www.blogger.com/profile/09504971974778363267noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8805986623098948217.post-88834086284265818782010-05-17T19:16:27.278+02:002010-05-17T19:16:27.278+02:00Internet ger inte alla svar… Att ni som gillar de...Internet ger inte alla svar… Att ni som gillar detta magnifika område inte har John Livingstone-Learmonths bok ”The Wines of the Northern Rhône”!<br /><br />Där finns svaret: Chapelle är förstavinet och det vin som inte duger går till Petite Chapelle. Druvorna är från deras egna vingårdar.<br /><br />De gör en annan Hermitage med köpta druvor, eller druvor från eget om det finns något kvar efter Chapelle/Petit Chapelle. Den har tidigare endast kallats ”Hermitage”. 1990 gjordes den som "Pied de la Côte". 2001 bytte den namn till "Le Taurobole".<br /><br />Jag kan inte komma ihåg att jag provat den, om jag inte provat den när jag besökt Jaboulet förstås.Syrahhttps://www.blogger.com/profile/06231824461819432281noreply@blogger.com